Skip to main content

Skala upp agilitet med Lego – en konstruktiv workshop där du får bygga med Lego

  • Workshop

Skatteverket gör samhället möjligt genom att fastställa och ta in skatter till t.ex. att bygga vägar, sjukhus, skolor med mera. I ett unikt projekt har staten beviljat 200 000 kronor till att bygga upp en hållbar stad i norra Sverige. 

Tycker du om att bygga med Lego och gillar du utmaningar? Hjälp då till att bygga en hållbar stad med oss. Var med på en kul och hektisk aktivitet där du får bygga med Lego tillsammans med andra team. Vi lovar snabbt tempo, förvirring och hög musik.

Speaker:

Fredrik Carleson - chef på Skatteverket, agilist, filosof-hobbyist, spelfantast och mjukvarunörd, har hjälpt till att leverera mjukvara till privata företag, myndigheter och FN under de senaste tjugo åren i Europa och Sydostasien. Sedan barndomen har hans intresse för spel och filosofi, i kombination med olika sätt att leverera mjukvara, börjat konvergera till sammanhängande tankar om hur allt hänger ihop. Fredrik tror att metoder och ramverk kommer och går, men goda idéer är eviga; vi byter bara namnen.

Håkan Bengtsson - chef på Skatteverket, verksam i mjukvarubranschen sedan 1999, som chef/ledare merparten av tiden. Har varit involverad i allt från embedded, IoT till molnlösningar samt har erfarenheter från införande av agila utvecklingsmetodiker i stora organisationer.  Har som hörnpelare i arbetet att alltid göra små ständiga förbättringar som leder till att mer utrymme ges till ännu mer förbättringar, en ränta på ränta effekt.

Agenda:

17:30 – 17:45 – Meet & Greet
17:45 – 18:30 – Workshop del 1
18:30 – 19:00 – Meet & eat
19:00 – 20:00 – Workshop del 2

Platinum partners

Premium partners