Skip to main content

CoderDojo

Programmeringskurs JavaScript för unga (12-17)

 

Alla unga mellan 12 och 17 år är välkomna.

OBS - Ta med egen dator.

Ni kommer lära dig att programmera Java-script. Våra programmeringskurser är korta och jätteroliga, och ni kan räkna med ca 3-5 veckor  för att få klart ett nytt spel och vi ser gärna att ni lovar att gå varje onsdag tills ert spel är klart (med uppehåll för lov).

Föräldrar eller äldre syskon som har ett brinnande intresse för programmering och skulle vilja prova på som mentor får väldigt gärna ta kontakt med mig så kan vi se om ni kan få en liten introduktion om hur ni kan hjälpa barnen med deras lite enklare programmeringsfrågor, eller bara lösa små tekniska problem som ibland uppstår med barnens datorer när dom startar upp. För er andra föräldrar så kommer vi ordna en plats för er att sitta medan ni väntar på era barn.

Som förberedelse kan ni lära er Java-script går in på https://editor.p5js.org/signup och skapar ett konto.

Pga av Covid-19 (Corona) pandemin får man som ung eller förälder ej komma om man har några som helst symptom så som snuva eller hosta, och man måste ha varit symptomfri minst 2 dygn innan man kan gå på CoderDojo. För att minska risken för mittspridning på plats får endast syskon eller klasskamrater sitta bredvid varandra, och annars håller vi 2m avstånd.

Agenda:

17:30 – 17:45 – Introduktion och indelning i grupper
17:45 – 18:30 – Workshop
18:30 – 18:45 – Fika med saft, kex och frukt
18:45 – 19:30 – Workshop

sponsored by:

odd hill.

Platinum partners