Årets roadshow går under temat är ”Robotics, automation och intelligenta system”!
Vi kommer fokusera på de utmaningar som finns i och med trenderna som berör automatisering och robotisering – vad gör man då och hur pratar man med människor när arbetsuppgifter ersätts av robotar.
Men vi kommer även att beröra andra aspekter som har med interation mellan människor. Temat kommer belysa de utmaningar som finns och hur viktigt det är att säkra människorna i processen. Vi tar ytterligare höjder från förra årets tema ”Service Onboarding” och ser framåt mot de nya innovativa utmaningarna som finns.Vi kommer både ha centrala och lokala talare under dagen, och väldigt intressanta ämnen kommer att avhandlas, det kan vi lova.
Program
07:30-8:00 Registrering
08:00-8:45 Linus Jonkman , Prisjakt - Hur Prisjakt ökade sitt engagemang med 25 % genom Gamification
09:00-9:45 Niklas Pettersson, Atea - Internet of Things
09:45-10:15 FIKA
10:15-11:00 Matts Lilja, Blink Services AB: How smart is your city
11:00-12:00 Robert Falkowitz, Concentric Circle Consulting - Managing the Robots that Manage Services
12:00-13:00 LUNCH
13:00-14:00 Niklas Sjöblom, Mannheimer Swartling Pernilla Book, Mannheimer Swartling Klas Ljungren, AddPro : GDPR Keep it simple
14:00 - 15:00 Eva Johnsson, Eva Johnsson Communications - Interkulturella utmaningar i kommunikation och samarbeten
15:00-15:30 FIKA
15:30-16:00 Framtidsdiskussion: IT Service Management - Processerna, Maskinerna och Individen
Robert S. Falkowitz
Grundaren och ägaren av Concentric Circle Consulting, Robert S. Falkowitz med mer än 30 års erfarenhet inom IT och Service Management. Roberts fokus de senaste 10 åren har varit inom coaching och att utbilda användandet av tekniker för att hantera och optimera tjänster och grundläggande processer – såsom flöden och nyttjande av LEAN och KANBAN metoderManaging the Robots that Manage Services föreläsningen kombinerar dessa intressen genom att titta på hur robotosiering och maskinlärning kommer påverka Service Management området inom nära framtid.
Eva Johnsson
Bringing service to life Bakom maskiner finns människor. Inom automation, robotteknik och artificiell intelligens ”talar vi” med maskiner, samtidigt som vi också ägnar en stor del av vår tid åt att kommunicera med människor. För att kommunicera effektivt är det viktigt att förstå kulturella skillnader. I den här föreläsningen delar Eva Johnsson, expert på interkulturell kommunikation, med sig av exempel på interkulturella utmaningar du kan möta i ditt arbete och ger tips på hur du kan hantera dessa. Med utgångspunkt i Claude Shannons modell över kommunikationsprocessen tittar vi närmare på kommunikationen mellan människor och får exempel på hur kulturella olikheter kan påverka på oväntade sätt.
Linus Jonkman
Linus Jonkman (PAO på Prisjakt) är ett exempel på någon som praktiskt implementerat gamification (kallat "game of IO" i större skala och sett mätbara resultat.Spelet designades med psykologisk forskning kring just motivation i åtanke. Upplägget var präglat av en dynamik där fyra olika beteendeprofiler hos spelare blev tillgodosedda. Initiativet genomfördes bara med halva personalstyrkan (120 personer var med) just därför att det skulle gå att se vad som hände med de båda grupperna under de tre månader som det pågick. "Vi har i många år följt och mätt just den mängd människor i vår organisation som beskriver sig själva som engagerade. Game of IO var ett initiativ som lyfte den summan från 54% till 81% . Vi hade dock en misstanke om att spelet i sig skulle addera stress, då den praktiskt sett faktiskt introducerade ytterligare arbetsuppgifter. Märkligt nog var inte detta fallet utan stressnivåerna föll under tiden vi spelade."Kom och lyssna på hur Prisjakt gör och ta med dig några tips kring hur du kan implementera Gamification-mekanik i din egen organisation
Matts Lilja
Smart City, Internet of Things, LoRaWAN™ och digitalisering… du har förstås hört begreppen, kanske läst om det och funderat på hur det ska realiseras rent praktiskt? Matts Lilja från Blink Services har svaren på alla frågorna!Niklas Pettersson - Atea Intenet of ThingsNiklas är ansvarig för Ateas Business Intelligence och Internet of Things-avdelning och har i sin grupp arbetat med att en stor del av våra kunders verksamheter, från strategi till levereras. Med denna bakgrund kommer han att dela med sig hur smart teknik kan användas i vardagen.
Niklas Sjöblom, Pernilla Book, Klas Ljungren
Vi ger en kort överblick över vilka tekniska lösningar som behövs och hur organisationen på bästa sätt förbereder sig för att möta dataskyddsförordningens krav. Ordning och reda, är nyckelorden för att uppnå och efterleva den nya dataskyddsförordningen.Den 25 maj 2018 träder EU:s nya dataskyddsförordning ikraft. Vi ger en översiktlig bild av de krav kring personuppgiftsbehandling som den nya lagstiftningen kommer att medföra, diskuterar vilka skillnaderna är jämfört med dagens krav, samt ger praktiska råd kring vilka åtgärder som bör vidtas innan ikraftträdandet av den nya lagstiftningen.